Posvećeni smo zaštiti privatnosti naših korisnika. Ova politika privatnosti objašnjava kako prikupljamo, koristimo, otkrivamo i čuvamo podatke koje dobijamo od vas prilikom korištenja našeg online butika. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku privatnosti kako biste razumjeli naše postupke u vezi s vašim podacima i kako ćemo postupati s njima.

Opšte informacije

Prije prikupljanja podataka, Online prodavnica obavještava kupce na koje se podaci odnose o sledećem:

-da je Online prodavnica uspostavljena od strane privrednog društva ESHOP DOO PODGORICA, ul.Gavra Vukovića BB;

-da je pravno lice odgovorno za prikupljanje podataka ESHOP DOO PODGORICA, ul.Gavra Vukovića BB;

-da je primarna svrha prikupljanja i obrade podataka omogućavanje nesmetanog funkcionisanja Online prodavnice, bezbjednost korisnika Online prodavnice, i omogućavanje elektronske trgovine posjetiocima Online prodavnice u skladu sa zakonom;

-da se prikupljeni podaci koriste na način koji omogućava identifikaciju lica učesnika elektronske trgovine u skladu sa dobrim poslovnim običajima, čuvanjem poslovne tajne, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i drugim relevantnim pravnim izvorima u oblasti zaštite podataka o ličnosti;

-svi državni organi koji na osnovu zakona i/ili odluke suda ostvaruju pravo korišćenja podataka;

-da je davanje podataka o ličnosti dobrovoljno, te da niko ko ne želi da bude korisnik Online prodavnice nije u obavezi da ostavi bilo kakav podatak, ali da je ostavljanje podataka obavezno za registraciju i kupovinu na Online prodavnici;

-da lice koje je dalo pristanak o prikupljanju i obradi podataka može u bilo koje doba i bez obrazloženja povući svoj pristanak, što kao pravnu posledicu proizvodi prestanak svojstva korisnika Online prodavnice i prestanak svakog daljeg prikupljanja podataka od lica koje je pristanak povuklo;

-da u slučaju nedozvoljene obrade lica imaju prava na zaštitu podataka o ličnosti, kao i drugih prava koja imaju po osnovu Zakona.

Prikupljanje podataka

U cilju uspješne obrade narudžbina kupaca potrebno je da kupci Online prodavnici dostave sledeće podatke: ime i prezime, adresa, email i broj telefona. Uz pomoć tih podataka Online prodavnica će biti u mogućnosti da kupcima isporuči naručenu robu, kao i da obavijesti kupce o trenutnom statusu narudžbine. Online prodavnica prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Prijavom ili registracijom na Online prodavnici podrazumijeva se saglasnost korisnika da mu Online prodavnica šalje email, SMS i Viber obavještenja. Online prodavnica daje kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing, SMS i Viber lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Kolačići / Cookies

Naša web stranica može koristiti kolačiće (cookies) kako bi poboljšala vaše iskustvo korišćenja. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem uređaju prilikom posjete našem butiku. Korišćenjem kolačića možemo pratiti informacije o vašem korištenju web stranice, analizirati podatke o posjećenosti i prilagoditi sadržaj prema vašim interesima. Možete konfigurisati postavke website-a kako biste odbili ili ograničili korištenje kolačića

Sigurnost podataka

Online prodavnica će preduzeti razumne tehničke i organizacione mjere predostrožnosti kako bi se spriječio gubitak, zloupotreba ili izmjena podataka o ličnosti kupaca. Online prodavnica će čuvati lične podatke koje daju kupci na sigurnim serverima (zaštićenim lozinkom i firewall-om). Sve elektronske transakcije koje kupci naprave biće šifrovane putem SSL tehnologije. Naravno, prenos podataka preko interneta je prirodno nesiguran i Online prodavnica ne može da garantuje sigurnost podataka poslatih preko Interneta. Kupci su isključivo odgovorni za čuvanje lozinke i korisničkih detalja.

Raspoloživost prikupljenih Informacije o kupcu

Kupci mogu od Online prodavnice da zahtijevaju pružanje bilo kakve lične informacije koje Online prodavnica posjeduje o njima. Kupci registracijom daju izričitu saglasnost da se njihovi podaci o ličnosti koriste za marketinške kampanje, međutim kupci mogu da u bilo koje vrijeme zahtijevaju od Online prodavnice da ne obrađuje više njihove lične podatke u marketinške svrhe.

Informacije koje Online prodavnica prikuplja mogu biti uskladištene, obrađene i prenošene u sve države u koje su potpisnice Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka Savjeta Evrope, kako bi se omogućilo korišćenje informacije u skladu sa ovim Pravilima privatnosti. Kupci registracijom na Online prodavnici daju izričitu saglasnost sa takvim prenosom podataka o ličnosti.

Period čuvanja podataka o kupcu i ažuriranje

Vaši lični podaci neće biti zadržani duže nego što je to neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni. Ukoliko je rok čuvanja podataka o ličnosti propisan zakonom, ESHOP DOO PODGORICA zadržaće podatke u datom zakonskom roku. Nakon ispunjenja svrhe, odnosno isteka zakonom propisanog roka za čuvanje podataka, podaci će biti trajno izbrisani.

U određenim slučajevima, lični podaci se mogu čuvati duži vremenski period, za potrebe ispunjenja zakonskih obaveza (npr. Zakon o računovodstvu i slično ili za uspostavljanje, vršenje ili odbranu pravnog zahtjeva, u skladu sa važećim propisima i zakonima.

Kupci su obavezni da obavijeste Online prodavnicu ukoliko neki od registrovanih podataka o ličnosti treba ispraviti ili ažurirati.

Važnost Politike privatnosti

Online prodavnica može ažurirati Politiku privatnosti, s vremena na vrijeme, postavljanjem i usvajanjem izmjena i dopuna istih. Kupci se ovim putem obavještavaju da bi trebalo da povremeno provjere Online prodavnicu kako bi bili u toku sa svim eventualnim promjenama Pravila privatnosti. Takođe, Online prodavnica može obavještavati kupce o promjenama Pravila privatnosti putem email-a, SMS-a i Viber-a.